• Τα Λιπαρά Oξέα (Fatty Acids) διακρίνονται σε Κορεσμένα Λιπαρά Oξέα (Saturated Fatty Acids) και Ακόρεστα Λιπαρά Oξέα (Unsaturated Fatty Acids).
• Τα κορεσμένα λιπαρά οξέα συνιστάται να μην αντιπροσωπεύουν πάνω από το 11% των συνολικών ημερήσιων θερμίδων, γιατί αυξάνουν τη χοληστερίνη και τους κινδύνους καρδιακών και πολλών άλλων παθήσεων, μεταξύ των οποίων διαβήτης και καρκίνος.
Γενικά, τα ζωικά λίπη είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά οξέα και φτωχά σε ακόρεστα, ενώ το αντίθετο συμβαίνει με τα ιχθυέλαια και τα φυτικά έλαια, με ορισμένες εξαιρέσεις, όπως το λάδι ινδικής καρύδας και το φοινικέλαιο.
• Τα Ακόρεστα Λιπαρά Oξέα, τα οποία δεν αυξάνουν τη χοληστερίνη και έχουν ευεργετική δράση στο καρδιαγγειακό σύστημα, κατατάσσονται σε Μονοακόρεστα Λιπαρά Oξέα με ένα διπλό δεσμό άνθρακα και σε Πολυακόρεστα Λιπαρά Oξέα με δύο ή περισσότερους διπλούς δεσμούς άνθρακα.
• Το Alpha Linolenic Acid (ALA) από την ομάδα των Ωμέγα-3 και το Linoleic Acid (LA) από την ομάδα των Ωμέγα-6 ονομάζονται απαραίτητα (essential), επειδή δεν μπορούν να παραχθούν από τον οργανισμό, αλλά πρέπει να ληφθούν από τις τροφές (όπως συμβαίνει με τις βιταμίνες και τα μέταλλα).
Περιγραφή:
• Κάθε μαλακή κάψουλα περιέχει 1.200 mg συμπυκνωμένου μείγματος των εξής πηγών ωμέγα-3, ωμέγα-6 και ωμέγα-9 λιπαρών οξέων: λάδι μπουράντζας (non GMO), ιχθυέλαιο και λινέλαιο.
• Το μείγμα περιέχει: 412 mg ωμέγα-3 (212 mg Άλφα λινολενικό οξύ, 120 mg ΕΡΑ, 80 mg DHA non GMO), 250 mg ωμέγα-6 (76 mg GLA, 174 mg λινολεϊκό οξύ) και 134 mg ωμέγα-9 (ελαϊκό οξύ).
• Eπίσης 10 IU βιταμίνης Ε για αντιοξειδωτική προστασία των παραπάνω συστατικών.
Συνήθης χρήση:
• Μία κάψουλα δύο φορές την ημέρα.
Βάρος: 0.40 kg
Περιγραφή
• Τα Λιπαρά Oξέα (Fatty Acids) διακρίνονται σε Κορεσμένα Λιπαρά Oξέα (Saturated Fatty Acids) και Ακόρεστα Λιπαρά Oξέα (Unsaturated Fatty Acids).
• Τα κορεσμένα λιπαρά οξέα συνιστάται να μην αντιπροσωπεύουν πάνω από το 11% των συνολικών ημερήσιων θερμίδων, γιατί αυξάνουν τη χοληστερίνη και τους κινδύνους καρδιακών και πολλών άλλων παθήσεων, μεταξύ των οποίων διαβήτης και καρκίνος.
Γενικά, τα ζωικά λίπη είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά οξέα και φτωχά σε ακόρεστα, ενώ το αντίθετο συμβαίνει με τα ιχθυέλαια και τα φυτικά έλαια, με ορισμένες εξαιρέσεις, όπως το λάδι ινδικής καρύδας και το φοινικέλαιο.
• Τα Ακόρεστα Λιπαρά Oξέα, τα οποία δεν αυξάνουν τη χοληστερίνη και έχουν ευεργετική δράση στο καρδιαγγειακό σύστημα, κατατάσσονται σε Μονοακόρεστα Λιπαρά Oξέα με ένα διπλό δεσμό άνθρακα και σε Πολυακόρεστα Λιπαρά Oξέα με δύο ή περισσότερους διπλούς δεσμούς άνθρακα.
• Το Alpha Linolenic Acid (ALA) από την ομάδα των Ωμέγα-3 και το Linoleic Acid (LA) από την ομάδα των Ωμέγα-6 ονομάζονται απαραίτητα (essential), επειδή δεν μπορούν να παραχθούν από τον οργανισμό, αλλά πρέπει να ληφθούν από τις τροφές (όπως συμβαίνει με τις βιταμίνες και τα μέταλλα).
Περιγραφή:
• Κάθε μαλακή κάψουλα περιέχει 1.200 mg συμπυκνωμένου μείγματος των εξής πηγών ωμέγα-3, ωμέγα-6 και ωμέγα-9 λιπαρών οξέων: λάδι μπουράντζας (non GMO), ιχθυέλαιο και λινέλαιο.
• Το μείγμα περιέχει: 412 mg ωμέγα-3 (212 mg Άλφα λινολενικό οξύ, 120 mg ΕΡΑ, 80 mg DHA non GMO), 250 mg ωμέγα-6 (76 mg GLA, 174 mg λινολεϊκό οξύ) και 134 mg ωμέγα-9 (ελαϊκό οξύ).
• Eπίσης 10 IU βιταμίνης Ε για αντιοξειδωτική προστασία των παραπάνω συστατικών.
Συνήθης χρήση:
• Μία κάψουλα δύο φορές την ημέρα.