Αρχική / Blog / Eμμηνόπαυση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού: Ποια βοτανικά εκχυλίσματα μπορούν να βοηθήσουν

Eμμηνόπαυση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού: Ποια βοτανικά εκχυλίσματα μπορούν να βοηθήσουν

Πίσω στο blog
19/07/2024
Eμμηνόπαυση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού: Ποια βοτανικά εκχυλίσματα μπορούν να βοηθήσουν

Το Neu Phase της Neubria είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που έχει σχεδιαστεί ειδικά για γυναίκες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση.

Η προηγμένη του φόρμουλα υποστηρίζει τις ειδικές ανάγκες της γυναίκας σε αυτή τη νέα φάση της ζωής της, φροντίζοντας παράλληλα σώμα και μυαλό. Περιέχει βιταμίνες Α, Β, C, D και Ε, μέταλλα, χολίνη, το μείγμα βοτάνων Neu Phase με εκχυλίσματα Dong Quai, Rosemary, Tulsi, Sage, Shatavari και Soy Isoflavones (φυτοοιστρογόνα) και το μείγμα βοτάνων Neu Phase Cogniscence με εκχυλίσματα Bacopa Monnieri, Gotu Kola, Schisandra, Blueberry, Rhodiola Rosea και Green Tea.

Εξισορρόπηση ορμονών: Η βιταμίνη Β6 συμβάλλει στη ρύθμιση της ορμονικής δραστηριότητας.

Ψυχολογική λειτουργία: Οι βιταμίνες C, Β6, Β12, η βιοτίνη και το μαγνήσιο συμβάλλουν στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία.

Δέρμα, μαλλιά & νύχια: Η βιταμίνη C συμβάλλει στον φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου του δέρματος. Το σελήνιο και ο ψευδάργυρος συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής κατάσταση των μαλλιών και των νυχιών.

Ενέργεια: Οι βιταμίνες C, B3, B6, B12 και ο σίδηρος συμβάλλουν στην παραγωγή ενέργειας και τη μείωση της κούρασης.

Οστά & μύες: Η βιταμίνη D συμβάλλει στη διατήρηση της καλής κατάστασης των οστών και των δοντιών. Η βιταμίνη D και το μαγνήσιο συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας των μυών.

Υποστήριξη ανοσοποιητικού: Οι βιταμίνες A, C, D, B6, B12, το σελήνιο, ο ψευδάργυρος και το φολικό οξύ συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Γνωσιακή λειτουργία: Ο σίδηρος, το ιώδιο και ο ψευδάργυρος συμβάλλουν στη φυσιολογική γνωσιακή λειτουργία.

Τα εξειδικευμένα μείγματα βοτάνων Neu Phase Cogniscence και Neu Phase παρέχουν ακόμα μεγαλύτερη υποστήριξη στις γυναίκες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση.

Δοσολογία:

• Μία ταμπλέτα την ημέρα με ή μετά το φαγητό.

• Διατηρείται σε μέρος ξηρό και δροσερό, σε θερμοκρασία μικρότερη των 25οC. Φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

*Μην υπερβαίνετε την προτεινόμενη δόση. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης διατροφής. Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης.

*Το προϊόν περιέχει πράσινο τσάι. Μην καταναλώνετε περισσότερα από 800mg epigallocatechin-3-gallate ημερησίως. Να μην χρησιμοποιείται παράλληλα με άλλα προϊόντα που περιέχουν πράσινο τσάι. Να μην χρησιμοποιείται από εγκύους, γυναίκες που θηλάζουν και παιδιά κάτω των 18 ετών.

Αγορα Εδώ

Η εμμηνόπαυση αποτελεί μία φυσική φάση στη ζωή της γυναίκας που σηματοδοτεί το τέλος των εμμηνορροϊκών κύκλων. Η μετάβαση συμβαίνει συνήθως μεταξύ των ηλικιών 45 και 55 ετών, αλλά τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν αρκετά χρόνια. Η καλοκαιρινή περίοδος, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες και την υγρασία, μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, καθιστώντας τη διαχείρισή τους πολύ πιο δύσκολη. Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένα βότανα όπως το φασκόμηλο, το Dong Quai, το Tulsi και το Shatavari που μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση.
 
Ο ρόλος των βοτάνων στη μείωση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης
Πολλά βοτανικά εκχυλίσματα έχουν χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης. Μερικά από αυτά είναι τα παρακάτω:

Φασκόμηλο (Salvia officinalis): Το φασκόμηλο είναι γνωστό για την ικανότητά του να μειώνει τις εξάψεις και τις νυχτερινές εφιδρώσεις. Το φασκόμηλο περιέχει ενώσεις που μιμούνται τα οιστρογόνα, βοηθώντας στην εξισορρόπηση των ορμονών με φυσικό τρόπο. Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να μειώσει σημαντικά τη συχνότητα και την ένταση των εξάψεων, καθιστώντας το ιδιαίτερα χρήσιμο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Dong Quai: Συχνά αναφέρεται και ως «γυναικείο τζίνσενγκ». Είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για τη θεραπεία γυναικολογικών παθήσεων. Πιστεύεται ότι συμβάλλει στην εξισορρόπηση των επιπέδων οιστρογόνων, μειώνοντας έτσι τις εξάψεις και τις εναλλαγές της διάθεσης. Επιπλέον, το Dong Quai μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και να ανακουφίσει τον πόνο στις αρθρώσεις, γεγονός που μπορεί να είναι ευεργετικό για τις εμμηνοπαυσιακές γυναίκες που αντιμετωπίζουν δυσφορία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Tulsi: Το Tulsi, ή ιερός βασιλικός, είναι ένα προσαρμογόνο που βοηθά τον οργανισμό να αντιμετωπίσει το στρες. Έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το άγχος και τις διακυμάνσεις της διάθεσης, προσφέροντας συναισθηματική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του Tulsi μπορούν επίσης να ανακουφίσουν πόνους στις αρθρώσεις και μυϊκούς πόνους. Επιπλέον, το Tulsi βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, γεγονός που μπορεί να είναι ευεργετικό, καθώς οι ορμονικές αλλαγές κατά την εμμηνόπαυση μπορεί να επηρεάσουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Shatavari: Το Shatavari είναι ένα αγιουρβεδικό βότανο που είναι γνωστό για τις αναζωογονητικές του ιδιότητες. Βοηθά στην εξισορρόπηση των ορμονών, στη μείωση των εξάψεων και στη βελτίωση της συνολικής ζωτικότητας. Το Shatavari είναι επίσης αποτελεσματικό στην ανακούφιση της κολπικής ξηρότητας και στη βελτίωση της λίμπιντο, γεγονός που μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Οι δροσιστικές του ιδιότητες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών μηνών.
 
Η διαχείριση της εμμηνόπαυσης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορεί να είναι δύσκολη, ωστόσο βοτανικά εκχυλίσματα από φασκόμηλο, Dong Quai, Tulsi και Shatavari μπορούν να προσφέρουν φυσική ανακούφιση από τα συμπτώματα. Ενσωματώνοντας αυτά τα βότανα στην καθημερινή σας ρουτίνα, μπορείτε να βοηθήσετε στην εξισορρόπηση των ορμονών σας, να μειώσετε τις εξάψεις, να βελτιώσετε τη διάθεση και να ενισχύσετε τη συνολική ευεξία σας. Προτιμήστε εξειδικευμένα μείγματα από αυτά τα βοτανικά εκχυλίσματα, των οποίων η συνέργεια τα κάνει ιδιαίτερα ασφαλή και αποτελεσματικά στη διαχείριση των συμπτωμάτων σας. 

 

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας
Ο λογαριασμός σας